Logistics

Nederland speelt al lange tijd een grote rol in de wereldhandel en heeft uitgebreide ervaring met transport en logistiek. Naast haar geografisch gunstige positie, heeft Nederland een goede infrastructuur met havens en achterlandverbindingen, logistieke dienstverleners van wereldklasse en efficiënte douaneautoriteiten. Nederland is de 'Gateway to Europe' en heeft een internationale toppositie in de afhandeling van fysieke goederen.

De haven van Rotterdam is de grootste Europese haven in goederenoverslag en containeroverslag en groeit nog steeds. Amsterdam volgt op de vijfde plaats en is de grootste cacaohaven wereldwijd. Luchthaven Schiphol staat op de derde plek in Europa met betrekking tot afhandeling van luchtvracht. Nederland heeft meer distributiecentra dan andere Europese landen, en levert veel toegevoegde-waarde-activiteiten. Ook richting Duitsland, België en verder speelt de Nederlandse logistiek een grote rol. Het Nederlands wegvervoer is ongeveer 24% van het internationale vrachtvervoer in Europa en een toenemend percentage van de  goederen wordt per binnenvaart en per spoor naar het Europese achterland vervoerd.

Nederland speelt een grote rol bij de import van goederen van over de hele wereld naar Europa alsook in de export van producten naar mondiale bestemmingen. Logistiek is daarmee bepalend voor het succes van sectoren zoals hightech, tuinbouw, agrofood, chemie en energie. Voor bedrijven in deze sectoren is goede logistiek bepalend voor het kunnen leveren op tijd en de betrouwbaarheid daarvan en daaraan verbonden hun (internationale) marktpositie.

Berwick Partners is een leidende logistics recruitment firma voor senior professionals. We werken met een diversiteit aan logistics services providers om excellente individuen te helpen benoemen voor diverse senior posities. 

You are currently offline. Some pages or content may fail to load.